RADENSKA & SONDA DESIGNED BY PEOPLE: Dizajniraj  zimsku Radensku 2024!

Prijave su u tijeku! Sudjelovanje je besplatno, a dizajnersko iskustvo nije potrebno. Broj polaznika je ograničen.

Ove godine pozivamo te da s nama stvoriš nezaboravnu zimsku priču Radenske, onako kako je ti vidiš –  srcem. Pridruži nam se u oblikovanju kreativnog koncepta i prenesi ljepotu zimskih radosti u novi vizualni identitet. Tko zna, možda će upravo tvoj dizajn postati lice posebnog izdanja Radenske koje će krasiti police dućana i unositi svježinu u domove diljem Hrvatske i Slovenije.

Sudjelovanje ne zahtijeva tvoje iskustvo s dizajnerskim softverima, niti prethodno znanje. Dovoljna je tvoja želja da se razvijaš i upoznaš kreativne procese, a praktičan rad na radionicama i kod kuće pomoći će ti da ostvariš svoj kreativni potencijal.

Zato ne propustiti priliku za nove izazove – pridruži nam se u ovom jedinstvenom programu i budi dijelom priče koju stvaramo zajedno s tobom. Neka tvoj doprinos označi početak nečeg posebnog!

VIŠE O PROGRAMU
Jer vjerujemo u visoku učinkovitost kreativnosti koja postoji u svakom pojedincu, želimo stvarati s tobom relevantne projekte i programe koji nastaju u inspirativnoj, autentičnoj sredini, a usmjereni su ka jačanju suradnje i stvaranju boljeg društva.

Program je besplatan, a podijeljen je u sedam faza. Uključuje predavanja/radionice i rad na zadacima te terensku nastavu. Pritom je  važan angažman sudionika u međufazama kroz radne zadatke kod kuće. Uz vodstvo mentora iz Studija Sonda, sudionici imaju prilike proći sve procese nastanka konkretnog proizvoda/dizajna, uz praktične zadatke te u konačnici i samu prezentaciju/promociju projekta.

ZAŠTO JE  RADENSKA & SONDA DESIGNED BY PEOPLE ZA TEBE?

 • imaš priliku biti dio tima koji će dizajnirati kreativni koncept za vizualni identitet Radenske, jednog od najvećih proizvođača premium mineralne vode, u sklopu radionica pod vodstvom mentora iz međunarodno nagrađivanog kreativnog studija (Sonda), iza kojega stoji gotovo 20 godina rada na području grafičkog dizajna i komunikacije te osmišljavanja i razvoja brendova;
 • možeš upoznati procese kreativnog i praktičnog rada koji vode do realizacije vizualnog identiteta proizvoda koji se mogu naći u prodaji;
 • proizvodi s vizualnim identitetom u čijem ćeš radu i ti sudjelovati bit će proizvedeni i promovirani u javnosti.

Rezultat zajedničke suradnje bit će vizualni identitet nove zimske Radenske koja će krajem 2024. godine biti predstavljena i promovirana u javnosti kao još jedan Designed by People projekt. Certifikat o sudjelovanju u projektu.

TERMINI I MJESTO ODRŽAVANJA

 • radionice će se održavati od ožujka do svibnja 2024. jednom tjedno, u prostorima Sonde u Vižinadi
 • završne faze projekta – terenska nastava i promocija bit će održane u prostorima Radenske (Radenci – Slovenija; Zagreb – Hrvatska)
 • predviđeno trajanje radionica je tri sata, u unaprijed dogovorenim terminima tijekom poslijepodnevnih sati (16-19 ili 17-20).

U dogovoru sa sudionicima Sonda zadržava pravo promjene termina. Radionice će se održavati na hrvatskom jeziku, ukoliko bude potrebe za prijevodom, Sonda može angažirati prevoditelja.

UVJETI SUDJELOVANJA         
Program je namijenjen punoljetnim osobama, ali podrazumijeva sudionike različitih dobnih uzrasta koji, uz pravovremeno ispunjenu prijavnicu, zadovoljavaju sljedeće uvjete:

 • navršenih 18 godina
 • poznavanje osnova rada na računalu
 • mogućnost obvezivanja na redovno sudjelovanje na svim radionicama u njihovom punom trajanju, osobnim dolaskom u Vižinadu, te Sloveniju/Zagreb gdje će se održati posjeta pogonu Radenske i promocija
 • angažiranost i redovitost u rješavanju praktičnih zadataka na radionicama i kod kuće
 • mogućnost odlaska na terensku nastavu (opcionalno) – posjet pogonu Radenske u Radencima (Slovenija) i sudjelovanje na promociji (Slovenija ili Zagreb)
 • pristanak na snimanje/fotografiranje za potrebe promocije projekta u javnosti
 • radionice su besplatne, a sudionici osiguravaju vlastite troškove dolaska/odlaska do/od Vižinade. Troškovi povratnog putovanja do Slovenije i Zagreba, za radionice koje se ne održavaju u Vižinadi, pokriveni su za sudionike.

Dodatne napomene

Radi uspješnosti provedbe programa broj sudionika je ograničen na šest. U procesu selekcije, glavni kriterij odabira kandidata/kandidatkinje bit će iskaz motiviranosti za sudjelovanje u programu.

Odabrani kandidati/kandidatkinje prethodno sudjelovanju obvezuju se na potpisivanje ugovora o suradnji. Putne troškove od/do Vižinade snose isključivo sudionici programa. Kao zahvalu za sudjelovanje u radionici, ukoliko se to pokaže potrebnim, troškove posjeta Sloveniji i dolaska na promotivno događanje sudionicima pokriva Sonda.

PLAN RADIONICA

1. The Briefing | 21. 3. 2024.

Upoznajmo klijenta i zadatak.
Cilj je sudionike uputiti u brend, zadatak i utvrditi jasne smjernice za daljnji rad. Sudionici dobivaju teme za samostalno istraživanje prije faze 2.

2. Concept | 28. 3. 2024.

Definiranje koncepta temeljenog na istraživanju.
Cilj je dobiti dokument/koncept, temeljen na istraživanju i promišljanju, a po kojemu se izrađuje dizajn vizualnog identiteta. Sudionici dobivaju podlogu za samostalno promišljanje elemenata dizajna prije faze.

3. Design | 4. 4. 2024.

Dizajn.
Cilj je približiti sudionicima proces dizajniranja proizvoda te dobiti skicu dizajna samih proizvoda.

4. Wrap Up | 18. 4. 2024.

Prezentacija za klijenta.
Cilj je izrada prezentacije za klijenta Radenska, s prijedlogom dizajna proizvoda.

5. Feedback | 3. 5. 2024.

Prezentacija klijentu Radenska i feedback.
Dobivanje povratnih informacija i razumijevanje istih. Cilj je zaključenje projekta, odnosno dogovor oko primjene potencijalnih korekcija u svrhu finalizacije dizajna.

6. Production | u dogovoru sa sudionicima

Posjet tvornici.
Cilj je posjeta tvornici Radenske u Radencima (Slovenija) te upoznavanje s proizvodnim procesima i linijama, kako bi svi sudionici dobili uvid u proces proizvodnje.

7. Promo | studeni 2024.

Prezentacija proizvoda i projekta u javnosti.
Cilj je uspješan završetak i promocija projekta, kao i samih proizvoda, javnosti. Po završetku programa svim sudionicima bit će uručen certifikat o sudjelovanju.

PRIJAVA

Za sudjelovanje u programu potrebno je ispuniti online prijavnicu. Iako je preduvjet, pravilno popunjena i pravovremeno pristigla prijavnica nije ujedno i garancija poziva na sudjelovanje u programu.

Rok za slanje prijave je 7. ožujka u 23.59. Prijave pristigle iza navedenog roka, kao i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Prijavnicu možeš pronaći ovdje:  RADENSKA & SONDA DESIGNED BY PEOPLE_Prijavnica.