Na zagrebačkoj inačici Dana Komunikacija (DK Home presented by A1), vodećem događanju tržišnog komuniciranja u Hrvatskoj, 14. i 15. lipnja dodijeljene su najvažnije nacionalne nagrade za kreativnost i efikasnost u oglašavanju:  Ideja X, Mixx i Effie. U sva tri natjecanja Grand Prix odnio je Studio Sonda iz Vižinade sa svojim radom 100% Covid Free Putovanje za Gradsku knjižnicu Poreč koja je građanima ponudila alternativu putovanja u doba COVID lockdown-a.

Nagrada Effie, kako joj i samo ime kaže, dodjeljuje se najboljim agencijama i oglašivačima za tržišno komuniciranje te mjeri povezanost između marketinških aktivnosti i tržišnih rezultata – efikasnost, dok je MIXX natjecanje koje, po međunarodnoj licenci IAB-a, nagrađuje najbolje digitalne kampanje i digitalne alate/platforme u području tržišnih komunikacija. Kod obje nagrade kriteriji obuhvaćaju ocjenu kreativnosti, strategije i postignutih rezultata. Ideja X se pak dodjeljuje najboljim kreativnim dostignućima bez obzira na vrstu medija.

Iz navedenog proizlazi da je Studio Sonda uspio ostvariti najkreativniju, najefikasniju i digitalno najrelevantniju kampanju u državi, a sve to u 2020. godini, uslijed COVID-19 virusa poznatoj kao najtežoj godini u proteklih nekoliko desetljeća.

Pored navedenih najvažnijih Grand Prix nagrada, Studio Sonda slavio je u sljedećim kategorijama, za svoje projekte King Čašica za Ledo/Frikom, Berba (Vina Bertoša), 100% COVID Free putovanje za Gradsku knjižnicu Poreč i #jedvačekam za HURA-u.

IDEJA X

IDEJA X GRAND PRIX:  100% COVID FREE PUTOVANJE, Gradska knjižnica Poreč i Studio Sonda

IDEJA X ZLATO:
• Dizajn: Ledo / Frikom i Studio Sonda za projekt Čašica King
• Branding: Ledo / Frikom i Studio Sonda za projekt Čašica King Branding – Okreni na desert
• Rebranding; Bertoša vina i Studio Sonda za projekt Berba
• Kategorija Turizam, kultura i slobodno vrijeme: Gradska knjižnica Poreč i Studio Sonda za projekt 100% COVID FREE PUTOVANJE
• COVID kategorija: Gradska knjižnica Poreč i Studio Sonda za projekt 100% COVID FREE PUTOVANJEIDEJA X BRONCA:
• Digital: Gradska knjižnica Poreč i Studio Sonda za projekt 100% COVID FREE PUTOVANJE
• Dizajn: Bertoša vina i Studio Sonda za projekt BerbaEFFIE

EFFIE GRAND PRIX: 100% COVID FREE PUTOVANJE, Gradska knjižnica Poreč i Studio Sonda

EFFIE ZLATO:
100% COVID FREE PUTOVANJE u kategoriji Niskobudžetne kampanje, gradska knjižnica Poreč i Studio Sonda

EFFIE SREBRO:
100% COVID FREE PUTOVANJE u kategoriji Tematski marketing, gradska knjižnica Poreč i Studio Sonda

MIXX

MIXX BEST IN SHOW: 100% COVID FREE PUTOVANJE, gradska knjižnica Poreč i Studio

MIXX ZLATO:
#jedvačekam, HURA, Izone, Studio Sonda, Human