Iako službena prodajna sezona Elanove kolekcije skija 16/17 još nije započela, uvid u novu kolekciju ljubitelji visoke mode mogli su doživjeti na svečanoj promociji specijalnog limitiranog izdanja ostvarenog u suradnji Elana i tvrtke Swarovski, održanoj u multibrand design storeu Wolfova 5 u Ljubljani.

Pa premda ova skija emocionalno odskače od Elanova brenda i dizajna skija u kojima je naglasak uvijek na tehnologiji, iza luksuzne vanjštine ipak se krije lightskiing tehnologija koja skiji značajno reducira težinu i poboljšava performans. No ovoga puta upakirana u skupocjeno ruho.

Studio Sonda, kreator dizajna skije, tako se našao u vodećem slovenskom dnevnom mediju: Delo. Evo što smo izjavili, zamoljeni da komentiramo suradnju s Elanom i Swarovskim na ovom projektu:

“Već gotovo čitavo desetljeće dizajniramo za Elan žensku kolekciju skija i rezultati prodaje su iz godine u godinu bitno u porastu. Koja je formula? Ono što je važno u zajedničkoj suradnji Elana i nas dizajnera iz Studia Sonda jest upoznati stvarne potrebe žena na snijegu, kroz zajedničko istraživanje i inovacije donijeti proizvod koji je izdizajniran na način da njegova ljepota leži upravo u njegovoj funkcionalnosti. Kroz light skiing koncept nastojimo ženama olakšati skijanje u svakom pogledu, sve to finalno zatim uobličujemo u vizualno atraktivan proizvod i komuniciramo prema skijašicama benefite Light skiinga.

Dizajn elanovih skija uvijek prati njihovu funkcionalnost i potencira inovativnu tehnologiju, a u isto vrijeme je rezultat pomnog istraživanja trendova koje radimo nekoliko godina unaprijed obzirom da se uvijek kolekcija dizajnira dvije godine prije no što bude puštena na tržišite.

U slučaju Swarovskog bilo nam je zadovoljstvo funkcionalno izvrsnim, odnosno skijama koje su nevjerojatno lagane za nošenje i skijanje, dodati dozu glamura i na taj način zadovoljiti korisnice koje žele savršen spoj estetike i funkcionalnosti. Kao i kod drugih Elan skija, dizajn swarovski skije u potpunosti potencira  tehnologiju, a pritom svojom suptilnošću dozvoljava dominaciju živosti swarovski kristala.”