U Museu del Disseny u Barceloni etiketi za Piquentum Sv. Vital dodijeljeno je zlato, u sklopu manifestacije Fedrigoni Top Award 2017. Grupacija Fedrigoni jedan je od svjetskih lidera u proizvodnji papira, a već desetu godinu za redom dodjeljuju spomenutu nagradu za najinovativniju uporabu papira u dizajnu.

Žiri, u kojemu su odlučivali: Simon Esterson, dizajner i art director (Esterson Associates); Xavier Bas Baslé, dizajner i stručnjak za etikete (Xavier Bas Disseny); Jane Hyne, direktorica produkcije (National Gallery London); Thomas Manss, komunikacijski stručnjak (Thomas Manss & Company) te Petra Roth, konzultantica i stručnjakinja za luksuzna pakiranja (PR Service Graphique), naglasio je kako su posebnu pažnju obratili na inovaciju i kreativnost, kvalitetu finalnog proizvoda, tehnike printanja te stupanj iskorištenosti komunikacijskog potencijala papira jer, kako su istaknuli: “Papir je živ!”.

Etiketu za Piquentum Sv. Vital nagradili su između 1116 radova pristiglih iz čitavog svijeta. Također je u Museu del Disseny upriličena velika izložba “Excellence in paper” koja će biti otvorena do 23.ožujka 2017, a na kojoj je izložena nagrađena boca.

Dizajn etikete potpisuje Studio Sonda, a zahtjevnu izvedbu tiskara Etikgraf iz Sv. Petra u Šumi. Više o nagradi i dobitnicima pogledajte ovdje.

Fotografije: Fedrigoni S.p.a.