Izložba Na papiru pokušava afirmirati brojne radove na papiru koji postoje u sjeni onoga što se često shvaća kao primarna umjetnička produkcija te ih se najčešće podrazumijeva kao skice za nešto drugo, ili kao umjetnička djela manje/niže umjetničke vrijednosti.

Katalog izložbe predstavlja odmak od uvriježenog kataloškog prikaza te daje naglasak na materiju od koje se katalog proizvodi: papir. Dok kod klasičnog kataloškog prikaza korisnik više pažnje posvećuje informaciji, u ovom rješenju do izražaja dolazi upravo nositelj informacije, papir kao medij, distorziran do te mjere da nepobitno skreće pozornost na svoju svrhu, formu i nevjerojatnu mogućnost kreativne upotrebe. Obzirom da izložba želi istaknuti kako skice na papiru nemaju nižu umjetničku vrijednost od završnih radova, izgužvani papir koji na prvi pogled izgleda kao otpadak, u ovom slučaju izdignut je od odbačenog do nečega što ima vrijednost – dakle  kataloga izložbe.

HOW magazine (HOWdesign.com) spada među vodeće svjetske magazine za kreativce i grafičke dizajnere te dodjeljuje priznanja preko 20 godina.