Okosnica projekta Inventario istraživanje je i analiza najrazličitijih tema bliskih dizajnu, umjetnosti i arhitekturi, a u svom desetom izdanju: Sve je projekt/Everything is a Project/Tutto e’ progetto obrađuje, među ostalim, i tematiku kišobrana.

Često shvaćeni isključivo kao funkcionalni objekti, u ovom izdanju Inventaria kišobrani su obrađeni kroz različite forme i namjene, pa čak i kao predmeti žudnje. Blagdanska reinterpretacija kišobrana Studia Sonde – LumbriJELA, prezentirana je tako, primjerice, na duplerici uz sliku poznatog belgijskog slikara nadrealizma, Renea Magrittea: Les Vacances De Hegel iz 1958. ili objekt deriviran iz poezije, poete i dizajnera Joana Brossa.

Pod naslovom: Varijacije na temu, Inventario piše o radovima:

Aluzije, metafore i paradoksi koji nadilaze poznatu funkcionalnost objekta, pretpostavke koje pripovijedaju nedefinirane, nejasne i ironične stvarnosti. Kišobran se ovdje koristi kao čisti objekt koji obnaša svoju oblikovnu,  fizičku i estetsku bit, no ujedno i kao svojvrsna skulptura kroz najrazličitije varijacije. Kao dijalog između suprotnosti, kojeg primjerice nailazimo kod  Magritte-a i Brosse, a koji balansira na tankoj liniji između kontrasta funkcija dobrodošlice i odbacivanja…”

Inventario o sebi ističe:
Inventario nije magazin i nije knjiga. To je izdavački projekt koji daje kritički slobodan pogled na dizajn, arhitekturu i umjetnost. Osmislio ga je i uređuje Beppe Finessi, izdaje Corraini Edizioni, a podržava i promovira Foscarini (svjetski poznati brend dizajnerske rasvjete).