U Sonda kreativnom centru održana je prva izložba dječjih radova na temu Dizajn ambalaže. Radovi su nastali u sklopu programa radionica pod nazivom ‘Dizajnerska početnica’ koji djecu upoznaje s elementima dizajna na način prikladan njihovom uzrastu.

Na izložbi dječjih radova polaznika i polaznica Područnog dječjeg vrtića Vižinada posjetitelji su imali prilike vidjeti mala dizajnerska djela u obliku kreativne ambalaže za sladoled nastale tijekom dva susreta pod vodstvom mentora i kreativnih direktora Studija Sonda, Jelene Fiškuš i Seana Poropata. Program radionica „Dizajnerska početnica“ provodi Udruga Sonda za promicanje kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom iz Zagreba, uz podršku Studija Sonda. Ujedno je to jedan od mnogih edukativnih programa ovog tipa koje će u Vižinadi uslijediti u narednom razdoblju, a koji za cilj ima potaknuti djecu i mlade na kreativno razmišljanje i umjetničko izražavanje te praktično rješavanje izazova.

Radovi su bili  izloženi u prostorima Kreativnog centra Sonda u Vižinadi, uz kratke opisne izjave malih autora o njihovim radovima, a kreativna ambalaža doživjela je i praktičnu primjenu – djecu je u njihovoj dizajniranoj ambalaži dočekao sladoled. Uz djecu i roditelje te zainteresirane posjetitelje, izložbi se pridružio i načelnik Općine Vižinada – Marko Ferenac, a nakon druženja izložbu je zaokružilo zajedničko fotografiranje djece i njihovih dizajnerskih rješenja.