Na ovogodišnjem natječaju za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK prijavljeno je 29 proizvoda i 27 serija u devet kategorija, a boca Piquentum Brazda ocijenjena je najboljom u kategoriji Grafički dizajn.

Evo izvatka iz intevjua obavljenog za potrebe stručnog glasila CROPACK-a:

P: Zašto ste odlučili prijaviti ambalažu na ovogodišnji natječaj CROPAK?

O: Ove godine znali smo da imamo rješenje koje je vrlo vrijedno, kako idejno i konceptualno, tako i vizualno, te da ne može proći nezapaženo.

P: Što je, prema Vašem mišljenju, baš vašu ambalažu izdvojilo od konkurencije u kategoriji? Koje su njezine komparativne prednosti?

O: Piquentum Brazda odražava sve ono što želimo da dizajn predstavlja: Rješenje koje ne dodaje ništa kako bi zavodilo već to čini logično i intuitivno, zadirući u srž tematike. Svakako je tome pripomogla sinegrija našeg poimanja dizajna i proizvođačeva poimanja vina, dakle ideje i proizvoda. Riječ je o proizvođaču koji nevjerojatno promišlja proizvodnju vina i mogli bismo reći da je ovo vino, iz vinograda koji je 80 godina tretiran tek prirodnim metodama, esencija prirode i iskrenosti. Svako dodavanje i pretjerivanje na etiketi umanjivalo bi vrijednost proizvoda i zato je i naša etiketa vrlo iskrena: ona omata vino u Glas Istre (novine regije), otisnute na sam dan berbe: 21.09. 2012. A upravo te novine utjelovljenje su simbolike vremena (dan berbe), prostora (regionalne novine područja na kojem je vino realizirano) te iskrenosti (informacija koju prenose novine u datom vremenu i prostoru). Iako je vino buteljirano u 2014, pripreme za izradu etikete sežu još u 2012. g, što znači da su vino i njegova etiketa zajedno rasli i dozrijevali.

P: Na koje načine pratite trendove u ambalažnoj industriji?

O: Kada putujemo, kao točke našeg interesa jednakovrijedno su zastupljeni muzeji suvremene umjetnosti i dizajna, kao i supermarketi i specijalizirani dućani u kojima provodimo sate proučavajući proizvode, ambalažu i načine njihova izlaganja.

P: Što Vam znači osvojena nagrada?

O: Početak….