Izložba hrvatskog dizajna 1718, otvorena 25.10.’18. u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu jubilarni je deseti pregled najbolje hrvatske dizajnerske produkcije u protekle dvije godine. Ovu bienalnu izložbu Hrvatsko dizajnersko društvo organizira od 1999. godine. 2018. godine u muzeju se predstavlja 243 rada (profesionalnih i studentskih). Tradicionalno se na otvorenju održava i svečanost dodjele nagrada i priznanja najboljim dizajnerskim radovima u pojedinačnim kategorijama izložbe, kao i Velika nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva, Ico-D Excellence Award i Nagrada HDD-a za životno djelo.

Naš projekt Piquentum St.Vital kolekcija 12/13/14 dobitnik je počasnog priznanja u profesionalnoj sekciji u kategoriji Dizajn ambalaže. Odlučio je tako ovogodišnji ocjenjivački sud Izložbe 1718 u sastavu: Dejan Dragosavac Ruta, Boris Greiner, Vedran Kasap, Ana Labudović, Mario Lončarić, Nika Pavlinek, Tomislav Mostečak, Slavimir Stojanović i Susan Sellers.

Čestitamo Damiru Gamulinu za Veliku nagradu, teoretičaru umjetnosti i dizajna Matku Meštroviću na Nagrada HDD-a za životno djelo, svim kolegama dobitnicima nagrada u pojedinačnim kategorijama i svim kolegama na sjajnim izloženim radovima.

Izložba ostaje otvorena do 25. studenog 2018.

Sve naše nagrađene radove od 2008. – 2018; uključujući I Veliku nagradu HDD-a 2010. pogledajte OVDJE:

Piquentum Sv. Vital kolekcija vina – Počasno priznanje u u kategoriji Dizajn ambalaže u profesionalnoj sekciji, 2018
Piquentum Sv. Vital etiketa za vino  – Najbolji dizajn u kategoriji Dizajn ambalaže u profesionalnoj sekciji, 2016
Piquentum Brazda etiketa za vino – Najbolji dizajn u kategoriji Dizajn vizualnih komunikacija u profesionalnoj sekciji, 2014
Hartera Festival mobilna aplikacija –  Najbolji dizajn elektronskih/interaktivnih medija u profesionalnoj kategoriji, 2012
Booktiga plakat 09 – Velika nagrada HDD-a, 2010
Bojan Šumonja, monografija – ICOGRADA priznanje, 2008

Photo Credits: Petra Slobodnjak