Knjige stare, ali njihovi likovi nikada. Pa tako i mi čitatelji, u trenutcima provedenima uz knjigu, postajemo bezvremenski poput njezinih junaka i priče koju ukoričuju. Inspiraciju za promociju sajma rabljenih knjiga Booktiga ove godine pronašli smo u Porečkom Domu za starije i nemoćne, pokrenuvši projekt koji će njegove stanovnike, premda slabije pokretne, otisnuti na još mnoga brojna putovanja i avanture. Oni mogu postati ponovo Mali prinčevi, zaljubljene Julije ili možda ponekad luckasti, a zapravo vrlo lucidni Don Quijotovi. I sve zahvaljujući knjizi!

Plakati Booktige tek su uvod u mnogo širu temu, ‘Sretne priče’ koje započinju upravo tijekom održavanja sajma. Obzirom da uslijed ograničenog vida mnogim stanovnicima domova čitanje predstavlja napor, koncept predviđa da pod mentorstvom gradskih knjižnica u Istri, volonteri i javne osobe odlaze redovito čitati u županijske Domove, kako bi stanovnicima boravak učinili što kvalitetnijim. Ova akcija uključuje i zajednički razgovor, druženje i promišljanje o pročitanoj temi.

Projekt se predstavlja 21.04.2016 u Porečkom domu za starije i nemoćne, kada će stanovnicima doma prvi put čitati književnik Mladen Kušec i primjerom pozvati mnoge volontere i javne osobe da nastave ovu aktivnost koja ima za postati trajna praksa.