1. Ovo je Motovun, ujedno i jutarnji pogled iz našeg ureda u Vižinadi, u kojem svakoga dana stvara sedam osoba iz svih krajeva poluotoka, često i pokoji budući dizajner na praksi. Otkako imamo ovaj pogled proklijalo je u nama jednom posijano sjeme koje nas inspirira i obvezuje da se dizajnom bavimo na način koji će maksimalno poštovati taj drag nam pogled i sve što ga/nas okružuje. Zanima nas lokalno uvjetovan, održiv i društveno koristan dizajn koji djeluje globalno: osvještava lokalne na valoriziranje onoga što smatraju svakodnevnim, a posjetitelje da to osjete na način koji je utemeljen na tradicijskim vrijednostima, no ipak prilagođen izazovima modernog doba.

2. Gotovo svako selo u Istri ima napuštenu školu. Iako oronula, ta zdanja evociraju uspomene na vremena kada se u njima upijalo znanje. Radimo na projektu prema kojem bi jedna od tih škola bila naše mjesto širenja ideja, okupljanja i umrežavanja svih domaćih i stranih poklonika kreativnih rješenja, koji žele razvijati sebe i društvo u ovom okruženju.

3. Naša trenutna opsesija je Istarska Supa. Ne radi opojnog crnog vina koje joj je glavni sastojak, već zajedno sa timom suradnika (Ivona Orlić, Drago Orlić, Nevio Sirotić), pokušavamo to zaboravljeno jelo/piće reinterpretirati i rekontekstualizirati, lišiti ga eventualnih ograničenja koja sprečavaju širu konzumaciju i dovest na stolove konoba i restorana kao autohtonu delikatesu.

4. Za osobni razvoj uvjetovanosti ne smiju biti prepreke, a važni ciljevi mogu započeti i iz manjih sredina. Mladi s idejom ne bi nužno trebali migrirati u potrazi za boljim.

5. Renco Kosinožić, Čovjek, fotograf i inspiracija kojeg se sjećamo gotovo na dnevnoj bazi… Što zbog nevjerojatnih fotografija s kojima često radimo i koje su njegova ostavština, a što zbog riječi kojima nas je uvijek poticao.

6. Davor Sanvincenti i Goran Škofić, multimedijalni umjetnici mlade generacije čije radove i vizije cijenimo, ali ne samo mi već i brojni domaći i strani muzeji i galerije, kolekcionari…

7.  Anselmo Tumpić, autor izložbe Prototype i dizajner s međunarodnim iskustvom, u idućim tjednima priključuje se Sondi. Među ostalim, Prototype prikazuje “prijeko potrebne” stvari poput: lisica za omamljivanje, lasera za spaljivanje zjenica i medvjedića sa sprayem za uspavljivanje djece…

8. Wislawa Szymborska, jer najdivnije na svijetu razumije ljubav i nitko ljepše nije zahvalio onima koje ne voli na njihovom postojanju

Dom&Dizajn 2013.