U sklopu Mjeseca hrvatske knjige i povodom Dana hrvatskih knjižnica, u Vižinadi (mjesto  u kojemu se nalaz naš ured), postavljena je kućica za knjige “Little free library”, druga na istarskom poluotoku.

Radi se o maloj knjižnici na otvorenom, novom članu međunarodnog projekta Little Free Library koji je do sada zaživio u 70 država svijeta, ukazujući na dinamičnost i spontanost sazrijevanja uz knjigu u svakodnevnim aktivnostima i na otvorenim prostorima. Namijenjena je čitačima različite dobi i različitih čitalačkih interesa i svi oni mogu donositi nove knjige ili posuditi one koje se tamo već nalaze, bez evidencije, bez registracije, bez radnog vremena, svakoga dana u godini te ih vratiti nakon što ih pročitaju, bilo da su stanovnici ili turistički posjetitelji Vižinade. Realizacijom ove ideje i naša općina dobila je priliku imati svoju, pa makar i malenu, knjižnicu.

Projekt je ostvaren suradnjom Gradske knjižnice Poreč i Općine Vižinada, dok je osmišljavanje izgleda knjižnice na otvorenom povjereno Studiu Sonda. A mi smo željeli da se, čitajući u Vižinadi, osjećate kao doma…