Zgraf je međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija koja se od 1975. godine trijenalno održava u Zagrebu, u organizaciji ULUPUH-a, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti.

Izložbe su tijekom godina okupljale dizajnere, teoretičare i kritičare s namjerom da se propitaju temeljni problemi i položaj dizajna u suvremenom društvu. Zgraf nastoji stvoriti prostor za polemički diskurs o suvremenoj dizajnerskoj praksi i njezinoj ulozi u kompleksnoj i često kontradiktornoj kulturnoj svakodnevnici. Glavna izložba Zgraf-a redovita je međunarodna izložba s područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija koja obuhvaća recentne selektirane radove.

Selekcijska komisija 11. Međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija Zgraf u sastavu Lena Pislak Balant, Dejan Kršić, Ana Kunej, Igor Stanišljević i Borut Vild, u izložbu Zgraf 11 uvrstila je sljedeće naše radove: Free kolekcija Elan skija 2011/2012, Katalog izložbe Na papiru i plakat Booktiga 2009.

Foto: Barbara Šarić 2012