Međunarodni institut za informacijski dizajn u Beču (IIID) obznanio je ovogodišnje dobitnike nagrade IIID Award, a među njima je i naš Piquentum Sv. Vital 2014. Dodijeljeno mu je srebro u kategoriji Proizvodi i usluge. O nagradama odlučuje međunarodni ocjenjivački sud, a dodjeljuju se u 19 kategorija fokusiranih na specifične teme i područja informacijskog dizajna.

Međunarodni institut za informacijski dizajn IIID osnovan je 1986. godine s ciljem poticanja, razvoja i prepoznavanja dobrih praksi u informacijskom dizajnu u najširem smislu riječi, a tijekom proteklih 30-ak godina postao je jedan od najutjecajnijih aktera u tom području. Same nagrade, IIID Awards, dodjeljuju se od 2011. godine u trijenalnom ritmu, a nagrađeni radovi objavljuju se u posebnoj publikaciji te uvrštavaju u međunarodnu izložbu koja će tijekom naredne dvije godine putovati svijetom:

Vienna/Austria
design-labs IIIDspace / April, 2017

Riga/Latvia
VisionPlus / October 26-27

designforum/Austria
Dornbirn & Innsbruck 2017

Brindisi/Italy
June 2017

Bauhaus-Weimar/Germany
Neufert-Box / October 2017

Marktoberdorf/Bavaria
stadt-land-schluss / Oct 2017

Hangzhou/China
Menqqi Town / 2018

Tokyo/Japan
JSDA 2018

Krems/Austria
Danube University / Springtime 2018

Taipei/Taiwan
Taiwan Design Center/ Summer 2018

tbc:
Sydney / Australia
Zagreb / Croatia
UC-Davis / USA
Mexiko / 2018 World Design Capital

Čestitke i kolegama Kazinoti/Komenda/Klarić, koji su također od Instituta dobili priznanje Editors’ Choice za dizajn signalizacije tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku.

Fotografije: IIID, Sobol Hannah