Kada se početak neke priče povezuje uz vrijeme vladavine cara Franje Josipa i kada onaj „since“ uz ime brenda moraš pročitat dvaput u sebi jer godina 1911 izgleda kao štamparska pogreška, onda znaš o koliko je dugoročnom brendu riječ. Upravo jedan takav je Kraš.

Prilikom obilježavanja 110 godina Kraša, dobili smo zadatak da čokoladi Dorina udahnemo novi i suvremeniji izgled, doradimo vizualni identitet, jednostavnim i modernim tonom komunikacije približimo se mlađoj ciljnoj skupini, stavimo redizajn u fokus komunikacije, a kao komparativnu prednost istaknemo širinu izbora okusa.

Od kada je prvi put predstavljena 1996 g., Dorina je sinonim za kvalitetu kojoj se vjeruje, no kada je riječ o dizajnu omota, u proteklih se 25 godina više puta mijenjao te nije uspostavljena dosljednost samog brenda kroz ambalažu. To smo odlučili promijeniti i Dorini udahnuti “iconic” dizajn koji će ju od sada nadalje činiti nadaleko prepoznatljivom.

Karakteristična crvena boja brenda je rederfinirana i odabrana je suvremenija crvena nijansa, materijal pakiranja osuvremenjen, a color code je standardiziran kroz sva pakiranja radi bolje vidljivosti na polici. Prepoznatljiv logotip minimalno je prerađen i moderniziran te je potez čokoladom preoblikovan u poznatu “smile” ikonicu, koja postaje zaštitni znak nove Dorine te komunicira emociju koju dostižemo konzumacijom, a to su osmjeh i zadovoljstvo.

Kod prikaza okusa korišteni su grafički elementi s prvih Kraševih čokolada iz ranih 80-ih (trokut) kao poveznica s tradicijom, a jasnom distinkcijom dat je naglasak na širinu okusa u ponudi.

Novo pakiranje popratila je i prigodna kampanja koja naglašava novi identitet čokolada i širinu izbora. Vruća ili ledena? Mala ili velika? Hrskava? kremasta? Voćna? Moćna? Nije važno, jer kada je da ili ne, prelomi i probaj ih sve!

 

Credits:
Creative & Art direction, Copywrite: Studio Sonda; Jelena Fiškuš & Sean Poropat
Design: Studio Sonda; Aleksandar Živanov, Martina Ukić, Sanda Maričić, Marina Štefančić, Jelena Fiškuš, Sean Poropat
Account Director: Studio Sonda; Mladen Gvozden
TVC Production: MOGLO