Joseph Binder nagrada za dizajn nosi ime po jednom od osnivača institucije Designaustria, danas treće najstarije dizajnerske organizacije u Europi. Dodjeljuje se od 1996; s ciljem isticanja izvrsnih radova s područja vizualnih komunikacija te predstavljanja autora. Dodjela nagrada ove je godine održana u studenome u Beču, a Sonda je kući ponijela priznanje u kategoriji packaging dizajn i to za dizajn etikete Piquentum boce – boce kroz koju govori priroda.

Na ovogodišnje izdanje pod motom ‘Colour and form’, pristiglo je 876 radova iz 38 zemalja od kojih je njih 71 ovjenčano nagradama i priznanjima. Etiketa Piquentum tim je povodom izložena i u prestižnoj galeriji Designforum koja djeluje u sklopu Bečkog ‘kvarta Muzeja’– Museumsquartier, te je predstavljena u ovogodišnjem ‘Joseph Binder – Colour and form’ katalogu.

Ovogodišnji žiri su činili: Susanne Breitfeld (Njemačka), Bärbel Fritz (Švicarska), Christina John (Njemačka), Boris Kochan (Njemačka), Torsten Meyer-Bogya (Njemačka), Francesco E. Guida (Italija), Markéta Cole, (Češka), Olaf Mühlmann (Francuska), Hugo Puttaert (Belgija), Peter Diamond (Austria & Kanada), Daniela Olejníková (Slovačka), Erich Monitzer te Jesper von Wieding (Danska).