AIGA, (The American Institute of Graphic Arts), najstarije i najbrojnije profesionalno udruženje za dizajn sa preko 70 ogranaka i 25.000 članova sa sjedištem u New Yorku te Design Observer, internet stranica posvećena promociji i kritičkim osvrtima na dizajn, socijalne inovacije, urbanizam i popularnu kulturu, objavili su rezultate za natječaja 50 Books | 50 Covers za 2016. godinu. Natječaj odabire po 50 najboljih svjetskih izdanja u svakoj od dvije navedene kategorije (dizajn knjige i naslovnice), a među njime se nalaze čak 2 naš rada.

Riječ je o monografiji Na vatrenoj liniji koja dodnosi kronološki presjek povijesti dobrovoljnog i profesionalnog vatrogastva na porečkom području od 19. stoljeća do danas, a ovitak koje čine otisci  ruku svih djelatnika i djelatnica koji su u trenutku stvaranja knjige bili zaposleni u Javnoj vatrogasnoj postrojbi – Centru za zaštitu od požara Poreč.

Druga nagrađena knjiga je Metaphoria II, katalog zamišljen kao virtualni obilazak atenske izložbe Metaphoria II, naručitelja francuskog umjetničkog laboratorija Grupe Bel: Lab’Bel.

AIGA je osnovana je 1914 godine, a priznanje 50 Books | 50 Covers dodjeljuje se od 1923 godine.

Zahvaljujući ovoj nagradi, po primjerak knjige o porečkim vatrogascima i Metaphoria II ulaze ulaze u kolekciju rijetkih knjiga u Butler Library na sveučilišyu Columbia University i u Robert Haas Arts Library na sveučilištu Yale University.

Također će od strane AIGE porečki vatrogasci i Metaphoria II biti promovirani kroz njihovu kampanju Bookends koja sabire inspirativna djela dizajnera jos od 1924, godine, zatim postaju trajni dio povijesnog pregleda najzanačajnijeg grafičkog dizajna AIGA Design Archives, a bit će i objavljene u Design Observeru.