Katalog atenske izložbe 10 međunarodnih suvremenih umjetnika Metaphoria II stavljen je u distribuciju od strane kultne institucije Walther König, knjižare i izdavačke kuće koja se smatra jednom od najvažnijih svjetskih adresa za izdanja iz područja umjetnosti i arhitekture.

Djela i umjetnici koje zastupa ova izdavačka kuća/knjižara, osnovana još davne 1969. godine, pomno su kurirani od strane samog osnivača, Walthera Königa.

U jednom od svojih intervjua istaknuo je: “Od prvoga dana u vođenju knjižare slijedim ovaj princip: sve knjige koje pristižu postavljaju se na velike stolove unutar knjižare. Dolazim vrlo rano, dok još nema nikoga, i odlučujem što gdje ide, u koji odjel, kako će se bibliografski zabilježiti, trebaju li izdanja dodatne tekstove ili opremu itd. To je za mene baza svega, memoriram sve naslove na način da prođu direktno kroz moje ruke. Razne liste naslova ili drugi sistemi nikada nisu djelovali, jedino ukoliko fizički primim knjigu u svoje ruke, ona mi se ureže trajno u pamćenje. Naravno, svakoga dana primamo brda knjiga i možete samo zamisliti koliko traje proces njihova pregledavanja. No ova procedura neizmjerno je važna u našem poslovanju.”

Ponosni smo na činjenicu da je i naša Metaphoria II prošla kroz ruke ove legende izdavaštva čija knjižara je puno više od pukog prodajnog centra. Mjesto je to od neizmjerne važnosti za kulturu i dom mnogih umjetnika i ljubitelja umjetnosti. Gerhard Richter, Sigmar Polke i Hans Peter Feldmann, samo su neka od značajnijih imena s kojima  je Walther König surađivao.

Trenutno se Metaphoria II prodaje u Walther König knjižarama i muzejskim dućanima u Kölnu, Amsterdamu, Londonu i Beču,  te na njihovom web shopu.

Čestitke kuratorima izložbe i autorima kataloga, umjetničkoj direkorici Silvii Guerra i umjetniku Michaelu Staabu te Laurentu Fiévetu, direktoru Lab’Bela –  umjetničkog laboratorija zaduženog za produkciju izložbe i izdavanje kataloga.