Prema rezultatima Global Effie Effectiveness Indexa iz 2021; koji još od 2011.godine identificira i rangira najučinkovitije agencije, marketinške stručnjake i robne marke, titulu najučinkovitije agencije u Hrvatskoj, kao i 10. najučinkovitije nezavisne agencije u čitavoj Europi odnio je Studio Sonda! Ujedno je Sonda i najefikasnija nezavisna agencija u cijeloj Adriatic regiji.

Ljestvice Effie Indexa za 2021. godinu obuhvaćaju rezultate analizirajući podatke više od 4500 finalista i pobjedničkih prijava na jednom globalnom, četiri regionalna i 47 nacionalnih natjecanja Effie Awards održanih diljem svijeta tijekom 2021. Nagradu Effie i oglašivači i agencije na globalnoj razini prepoznaju kao vodeću nagradu u industriji koja potiče i pridonosi uspjehu brendova. Od 1968. godine osvajanje Effieja postalo je simbol globalnog uspjeha.

Ovaj plasman rezultat je dugoročne suradnje Sonde s Gradskom knjižnicom Poreč koja je Sondi kroz projekt ‘100% COVID free putovanje’ osigurala sjajan rezultat na hrvatskom, a potom i europskom izdanju natjecanja te zaključno na ukupnom rankingu. Samim time, i Gradska knjižnica Poreč najučinkovitiji je hrvatski brend i oglašivač u ukupnom poretku. Više na: http://www.effieindex.com/