U zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt 13. rujna otvorena je Izložba hrvatskog dizajna 1112; u sklopu koje su dodijeljene nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva za nabolja dizajnerska ostvarenja u protekle dvije godine. Hartera festival – mobilna aplikacija koju smo radili u suradnji s grupom autora, osvojila je nagradu za najbolji dizajn elektronskih/interaktivnih medija u profesionalnoj kategoriji. Autor projekta je Damir Martinović – Mrle (kreativni direktor), a suautori su: Mirko Trkulja (koncept i dizajn mobilne aplikacije), Studio Sonda (dizajn promo materijala i mobilne aplikacije), Tea Stražičić i Sebastijan Saganić (stripovi).

Hartera festival mobilna aplikacija pruža informacije o festivalu, omogućava kupovinu jeftinije festivalske ulaznice, download i čitanje stripa. Također, omogućava igranje interaktivnih mini igara koje se izvode putem “augumented reality” i “face recognition”, tehnologija koje su već neko vrijeme hit u svijetu.

Sadržaji i mogućnosti aplikacije otključavaju se skeniranjem QR kodova koji su vidljivo i strateški raspoređeni po prostoru Hartere. Velika količina QR kodova je preko tiskanih materijala podijeljena i predstavljena prije samog festivala po cijeloj Hrvatskoj i regiji. Pronalazeći ih, prateći upute i likove koji će se virtualno pojavljivati u prostoru (točnije, pogledom kroz ekran mobitela) i sudjelujući u igrama, korisnici će moći doći do raznih instalacija (npr. fontana piva), projekcija ili čak tajnih lokacija/partyja unutar samog prostora Hartere.

Inače, Hartera festival je jedan od najvećih glazbenih festivala u Hrvatskoj koji objedinjuje različite žanrove urbane glazbe. Održava se u Rijeci u staroj kultnoj napuštenoj tvornici papira imena Hartera, po kojoj je festival i dobio ime, a Studio Sonda autor je i njegova vizualnog identiteta.