Izložba Dizajn sa Šterne u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva predstavlja pregled djelovanja Studia Sonda kroz izbor dizajnerskih radova nastalih u proteklih 15ak godina, počevši od pokretanja i uređivanja časopisa/informatora Sonda, preko višegodišnjih suradnji (Sajam rabljenih knjiga BOOKtiga, Festival Casanova, Pulski filmski festival, slovenski proizvođač skija Elan), niza ambalaža i vizualnih identiteta (vina Piquentum, Studena, Radenska); oblikovanja knjiga i kataloga, pa sve do budućeg projekta Kreativnog centra u Vižinadi. Otvorena je od 25.04. do 14. 05. 2019.

Dizajn sa šterne druga je samostalna izložba Studija Sonda u HDD-u (izložba Sonda Live in Zagreb održana je 2011.), ali prva uopće koja retrospektivno sagledava cjelinu njihovog dizajnerskog djelovanja. Kustos izložbe je Marko Golub, koji je o Studiu Sonda, među ostalim, napisao sljedeće:

“Dizajnerska produkcija Studija Sonda fascinantno je širokog raspona i uključuje sve od radova izuzetno visoke javne vidljivosti do onih čija je komunikacija usko lokalna, ali svejedno gusta i bogata značenjem (…) Sondin tim odlikuje unutarnja fleksibilnost i prilagodljivost koja im omogućuje da jednako učinkovito odgovore na najrazličitije tipove zadataka. Odlikuje ih i visoka osjetljivost na kontekst, odnosno sposobnost da za svaki sadržaj pronađu autentično zavodljiv, komunikativan, nerijetko i dirljivo poetičan rakurs, no najvažnije – odlikuje ih neka snažna želja za kontaktom, komunikacijom, povezivanjem i umrežavanjem. Sonda razumije dizajn kao medij koji stimulira i stvara nove interakcije – interakcije s urbanim prostorom, interakcije unutar lokalne zajednice, među sugrađanima koji se još ne poznaju, među čitateljima knjiga ili ljubiteljima filma. Ta žudnja za kontaktom sigurno dijelom proizlazi iz Sondine vlastite, samoodabrane pozicije – u potrazi za što većim mirom, preselili su iz Poreča i danas djeluju iz male istarske općine Vižinada posred Istre koja sa svih svojih 27 naselja broji oko 1000 stanovnika – i odatle kao da pokušavaju pokazati kako ste, gdje god se nalazite, uvijek na jedan korak, jednu sliku, jednu gestu, jednu riječ daleko od bilo koga, bilo gdje u svijetu. (…)Baveći se u svojim počecima uređivanjem i izdavaštvom Sonda je naučila jednu bitnu stvar koju dizajneri vizualnih komunikacija danas često zaboravljaju – važnost konceptualnog kontinuiteta, odnosno činjenicu da se priča oko nekog proizvoda, brenda, manifestacije, institucije i slično, najbolje gradi kroz vrijeme.“