Želja za slobodom neiscrpna je tema i osobito aktualna u današnje vrijeme. Upravo je želja za slobodom iznjedrila neke od povijesnih klasika. Svaki od njih predstavlja cijelu jednu revoluciju i, mada u početku možda i neshvaćen, postaje s vremenom ultimativni simbol borbe za slobodu pojedinca: slobodu izražavanja, slobodu komuniciranja, slobodu iskazivanja stavova, slobodu da budemo ono što jesmo i ponašamo se onako kako osjećamo. A mnogima od tih povijesnih trenutaka zajednička je jedna nit vodilja: svaki od njih postao je povijesno važan upravo onda kada mu se oduzelo nešto što je do tada bilo nezamislivo.

Upravo su ovo teme koje obrađuje nova ljetna kampanja Studia Sonda za King Classic s 30% manje šećera, zaključujući kako je i legendarnom sladoledu oduzeto 30% šećera, a sve kako bi se dobilo više, odnosno korisnicima pružila sloboda da bez grižnje savjesti uživaju u još jednom sladoledu više.

Kampanju i animirani TVC prate oglasi koji i praktično dokazuju kako manje često donosi više. Naime, na oglasnim površinama 30 posto prostora darovano je u korist promocije udruge Centar za razvoj mladih te se i na taj način komunicira kako oduzimanje nečega često ne znači oduzimanje već sasvim suprotno: proizvod se jednako efektno reklamira na nešto manjoj površini, ali zato donosi novu vrijednost, u ovom slučaju promociju Udruge koja se brine za razvoj mladih.

Naposlijetku, kampanju zaokružuju dinamični story-ji koji nas podučavaju o zanimljivim povijesnim trenutcima i otkrićima koji su iz želje za slobodom postali svjetski klasici kada im je oduzet inicijalni dio: poput donut-a, cabrioleta, mini suknje, bikinija itd…