14 radova Studio Sonde završilo je u selekciji Izložbe hrvatskog dizajna 21/22. Izložba je središnja i najvažnija strukovna dizajnerska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najkvalitetnije dizajnerske radove nastale tijekom dvogodišnjeg razdoblja u svim područjima dizajnerskog djelovanja. Organizira ju Hrvatsko dizajnersko društvo.

Žiri u sastavu: Robert Čanak, Dario Dević, Nataša Njegovanović, Luka Perić, Cvetka Požar, Zlatka Salopek Radić i Juraj Zigman odabrao je sljedeće radove Sonde:

CJELOVITI PROJEKT / PROIZVOD

DIZAJN AMBALAŽE

  • Dorina
  • Moto keksi
  • Nota – multisenzorna etiketa

DIZAJN U DIGITALNIM MEDIJIMA / DIZAJN INTERAKCIJA

DIZAJN VIZUALNIH KOMUNIKACIJA

KONCEPT / INICIJATIVA / KRITIČKI DIZAJN

PROSTORNE I GRAFIČKE INTERVENCIJE I SISTEMI

Izložba hrvatskog dizajna od 1999. godine predstavlja najbolje od profesionalne produkcije hrvatskih dizajnera, dizajnerskih studija i agencija te uključuje i studentsku sekciju koja daje uvid u sva aktualna postignuća u visokoškolskoj dizajnerskoj edukaciji. Ponosni smo što se na listi studentskih radova našla i naša nova mlada kolegica Valentina Beg s čak njih tri odabrana: Vina kaznionice Lepoglava, Buddy i Kustos. Izložba će se održati u novom prostoru, Laubi – kući za umjetnost i ljude u Zagrebu, gdje se otvara 10. siječnja 2023; a online verziju moći će se vidjeti već u prosincu 2022.

Ovo nije prvi put da je Sonda ostvaruje uspjeh na izložbama HDD-a. Od samog početka djelovanja brojni radovi završili su u selekcijama, a na gotovo svakoj bienalnoj izložbi radovi Sonde osvajali su nagrade u svojim kategorijama: